fallback

Русия няма да се сърди заради санкциите

Интервю на Владимир Путин за Россия24

19.12.2015 | 15:24

Русия е открита и готова да работи с европейските страни в икономиката, политиката и борбата с тероризма, каза руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА новости.

Руският президент каза, че Русия няма намерение "да се цупи" на Европа заради санкциите и е отворена за съвместна работа с европейските страни. Изявлението бе излъчено в документален филм на телевизия Россия 24, показан в събота.

"Отношенията между страните се определят от интереси.

Интересите на европейските страни са да обединяват усилия в икономиката, политиката и борбата с тероризма. Да обединяват усилия с Русия", каза Путин.

"Ние сме готови за това. Отворени сме. Нямаме намерение да се цупим /"надувать губы", каза Путин/ заради санкциите. Ние чакаме, чакаме всички".

Относно отношенията с Турция Путин каза, че Русия смята турския народ за приятелски и не иска да си разваля отношенията с нея.

"Вече казах в посланието към Федералното събрание и искам да повторя, че считаме турския народ за приятелски и не искаме да си разваляме отношенията именно с турския народ. А що се отнася до сегашното ръководство - нищо не е вечно под луната", каза президентът, цитиран от РИА.

fallback
Още от Свят
fallback