Доналд Тръмп и Владимир Путин си размениха комплименти

Според Путин Тръмп е "абсолютен лидер" в предизборната надпревара в САЩ

18.12.2015 | 13:16 Редактор: Мария Аладжова
Доналд Тръмп и Владимир Путин си размениха комплименти

Доналд Тръмп коментира думите на президента Владимир Путин, направени по негов адрес, в рамките на ежегодната пресконференция на руския държавен глава вчера:

"Винаги е голяма част да получиш такива приятни комплименти от човек, толкова уважаван в собствената си държава и извън нея", предаде Reuters.

Путин определи кандидата за президентския пост на САЩ като "много талантлив човек". Не е наша работа да определяме неговите достойнства, това е работа на американските избиратели, но той е абсолютен лидер в предизборната надпревара, заяви Путин. Президентът наблегна на предлаганата от Тръмп стратегия за развитие на отношенията между САЩ и Русия и отбеляза, че приветства неговата инициатива.

Тръмп беше остро разкритикуван от опонента си Джеб Буш, който го нарече "Хилари 2,0". По този начин братът на Джордж Буш, и един от наследниците на тази политическата династия, сравни Тръмп с кандидата от Демократичната партия Хилъри Клинтън.

Междувременно официалният представител на Белия дом Джош Ърнест заяви пред медии, че не се е замислял какви биха били последствията ако Тръмп спечели президентските избори в САЩ догодина:

"Смятам, че политиката спрямо Русия, водена от Барак Обама, отговаряше на интересите на САЩ. Тя се опираше на нормите на международното право, което Русия нарушаваше със своите действия на границата с Украйна", заключи Ърнест.