fallback

Нови подробности около нападението в Лондон

Изяснява се дали нападателят е бил психично здрав

06.12.2015 | 16:51 Автор: Мария Аладжова

Мъж на 56 години беше сериозно ранен по време на нападението в станцията „Лейтънстоун“ на лондонското метро вчера, съобщава ВВС. 29-годишният нападател беше задържан, полицията претърсва апартамента му.

„Нападателят беше висок около 182 см., удряше възрастния мъж много силно. Той викаше за помощ, след което беше повален на земята“, разказа Салим Пател, един от очевидците на атаката.

При нападението с нож вчера младият мъж е крещял „това е за Сирия“. В интернет се появиха кадри, на които се вижда как полицията поваля на земята нападателя с електрошоков пистолет.

Ричър Уолтън от лондонската полиция призова всички граждани, които са снимали с телефоните си, да се свържат с органите на реда, за да предоставят видео доказателствата. 

Още един мъж пострада при нападението, но раните му са незначителни. Разследващите изясняват дали нападателят е бил последовател на ИД и дали е психично здрав.

Сигналът за инцидента беше подаден около 19 ч. местно време, нападателят е носел нож, дълъг около 7,5 см., разказват очевидци.

От лондонската полиция заявиха, че ще разглеждат случая като „терористичен инцидент“ и призоваха гражданите да запазят спокойствие и да бъдат изключително внимателни.

 

Anyone who filmed at #Leytonstone is asked to upload footage via https://t.co/l9dn1FQr7B or call the Anti-Terrorist Hotline on 0800789321

— Metropolitan Police (@metpoliceuk) December 6, 2015

Опасността от терористична атака остава сериозна, казаха още британските власти. Отворена е специална антитерористична линия, на която гражданите могат да сигнализират за потенциални опасности.

 

fallback
Още от Свят
fallback