Нападение в лондонското метро

Полицията разглежда случая като "терористичен инцидент"

06.12.2015 | 10:27 Редактор: Мария Аладжова
Нападение в лондонското метро

Мъж е нападнал с нож вчера хората в станция „Лейтънстоун“ на лондонското метро. Инцидентът се е случил около 19 ч. местно време, трима са ранени. 

Според свидетелски показания мъжът е започнал да вика „това е за Сирия“, предава BBC. Той е държал нож, дълъг около 7,5 см. и се е насочил към хората, които започнали да бягат в пристъп на паника. Нападателят е задържан няколко минути по-късно, единият от пострадалите е тежко ранен. Властите съобщават, че няма опасност за живота му.

Докато полицията е извеждала нападателя от станцията, събралата се тълпа е реагирала остро:

„Видях пешеходци, които викаха срещу него, някой дори се опита да хвърли бутилка, но полицията ни каза да се отдръпнем и го вкараха в полицейския ван", разказа очевидец.

От лондонската полиция заявиха, че ще разглеждат случая като „терористичен инцидент“ и призоваха гражданите да запазят спокойствие и да бъдат изключително внимателни. Опасността от терористична атака остава сериозна, казаха още британските власти. Отворена е специална антитерористична линия, на която гражданите могат да сигнализират за потенциални опасности.

Нападението в Лейтънстоун е изключително шокиращо, мислите ми са с пострадалия и семейството му, написа лидерът на лейбъристите Джереми Корбин в Twitter.

На 3 декември Великобритания започна военна офанзива срещу „Ислямска държава“ в Сирия.