fallback

Ердоган имал доказателства, че Русия търгува с ИД

Ще ги представим пред цял свят, заяви турският президент

03.12.2015 | 15:02 Автор: Мариета Иванова

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че има доказателства за участие на Русия в търговията на нефт с групировката „Ислямска държава“, предава ТАСС, позовавайки се на AFP.

Имаме доказателства и ще започнем да ги представяме пред цял свят, предава AFP, позовавайки се на думите на Ердоган.   Държавният глава поясни, че в подкрепа на думите му са обвиненията срещу сирийския бизнесмен Джордж Хасвани, който посочва Ердоган купува суров нефт от ИД.

Турският президнет коментира още, че Хасвани „има руски паспорт“.

Припомняме, че преди ден заместник-министърът на отбраната на Русия Анатоли Антонов заяви пред журналисти, че представители от висшето ръководство на Турция и лично президентът Ердоган са замесени в незаконен добив и транспорт към южната ни съседка на сирийски и иракски нефт.

„Основният потребител на този краден от находища в Сирия и Ирак нефт е Турция. По постъпващи данни в този престъпен бизнес е въвлечено висшето политическо ръководство на страната, президентът Ердоган и неговото семейство. Ние неведнъж сме говорили за опасността от заиграване с терористите“, коментира Антонов.

Преди това руският държавен глава Владимир Путин призова Ердоган да подаде оставка, ако се окаже, че Турция е замесена в търговията на ИД с петрол.

 

fallback
Още от Свят
fallback