fallback

Обявеният за международно издирване Салах Абделсам е задържан в Брюксел

Предполага се, че това е избягалият от мястото на атентатите в Париж терорист

16.11.2015 | 14:47 Автор: Мариета Иванова

В хода на контратерористична операция в Белгия е задържан обявеният ден по-рано за международно издирване Салах Абделсам, съобщават световните агенции.  Разследващите атентатите от 13 ноември във френската столица предполагат, че той е участвал в терористичните атаки и успял да избяга. Има информация, че той е един от тримата братя, участвали в атентатите. Единият от тях се е самовзривил в Париж на 13 ноември, а другият е бил арестуван на 15 ноември в Брюксел.

По информация на RTL Абделсам е арестуван жив и няма пострадали при контратерористичната операция в квартал  Моленбек на Брюксел. Медията уточнява, че при задържането му не е откриван огън, а са използвани шокови гранати и сълзотворен газ. „Операцията на специалните части в Моленбек продължава. Салах Абделсам- най-търсеният престъпник в Белгия, е арестуван в квартирата си в Моленбек”, съобщава RTL.

Припомняме, че преди ден там бяха арестувани още няколко души по подозрение за съучастие в терористичните атентати в Париж. Голяма част от жителите на Моленбек имат марокански произход, съобщават още медиите.

Има информация за поне 30 души, живеещи в тази част на Брюксел, които са се радикализирали и са заминали да воюват в Сирия, някои от тях все още не се били върнали.

 

fallback
Още от Свят
fallback