27 загинали след взрив в клуб в Букурещ

31.10.2015 | 14:17 Редактор:
27 загинали след взрив в клуб в Букурещ
27 загинали след взрив в клуб в Букурещ

Най-малко 27 души загинаха, а близо 180 са ранени при пожар в нощен клуб в румънската столица Букурещ. Огънят е причинен от употребата на пиротехнически средства. 

Пожарът бързо се e разраснал и обхванал целия нощен клуб. В него са се намирали около 500 души. Над 60 линейки и пожарни са пристигнали на мястото на инцидента. Десетки са получили тежки изгаряния. Много от тях са в критично състояние. Медицинските екипи са оказали първа помощ на най-сериозно ранените още на място. Очевидци съобщават, че част от покрива на заведението се e срутил, което е довело до увеличаване на броя на пострадалите.

Ранените, някои от които са чужденци, са били приети в местните болници, които се борят да се справят с огромния наплив от пациенти. От Министерството на здравеопазването в северната ни съседка съобщават, че болниците в Букурещ не разполагат с достатъчно легла за ранените. Властите призоваха гражданите да дарят кръв за пострадалите. Румънският президент Клаус Йоханис изказа съболезнования към семействата и близките на загиналите и заяви, че е шокиран и дълбоко натъжен от трагедията. Той обеща подкрепа за семействата на загиналите и ранените и ги призова да се доверят на отговорните институции.