fallback

Борисов съобщи за прогнози за 7-8 млн. мигранти, които се надигат от Сирия

Те не искали да остават в България, защото „ ще се наложи да работят“, коментира той

25.09.2015 | 10:45 Автор: Мариета Иванова

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че има данни, че 7-8 млн. мигранти се надигат от Сирия. Той направи изказването пред bTV, като подчерта, че бежанците търся спасение в първата държава, в която са успели да се преместят, а не избират крайната си дестинация, предава Dnes.bg.

Борисов подчерта още, че й той като всеки нормален човек се притеснява от бежанската вълна. Освен, че българите не искат бежанци и се страхуват, и бежанците на свой ред не искали да остават у нас, където „ще се наложи да работят“, стана ясно от думите на премиера, който подчерта, че и места за работа били непривлекателни, като например овчари и шофьори, пише Dnes.bg.

Борисов подчерта, че предприема мерки за  опазване на българските граници, но по този начин единствено "подпира тази вълна".

Още по темата

Той изтъка, че: „предишното правителство и ние сега пазим надеждно границата и затова целият бежански поток минава през Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария, Австрия, Германия, Швеция - това е маршрутът".

По повод разговорите на лидерите от страните-членки на ЕС в Брюксел преди два дни премиерът подчерта, че обяснил всичките ни проблеми. - „На базата на това какво ще се случи, Меркел е готова да помогне на България", коментира той.

"Благодаря на г-жа Меркел за разбирането. Ако бях казал, че в България няма проблем, няма бежанци, тя нямаше да каже това. В България има проблем", заяви Борисов.- "Положих огромни усилия, за да ни чуят, че взимаме всички мерки и ни е страх, европейските лидери са чули за нашия проблем. Положих денонощни усилия да направя нещо добро за държавата", подчерта още той.  

fallback
Още от Свят
fallback