ИД призовава бежанците в редиците си

Джихадистите определиха Европа като бърлога на греховността и бруталността

24.09.2015 | 14:32 Редактор:
ИД призовава бежанците в редиците си
ИД призовава бежанците в редиците си

Терористичната групировка ИД призова бежанците да не поемат по пътя към Европа, а да се присъединяват към редиците й. Джихадистите определиха Европа като бърлога на греховността и бруталността.

Групировката разпространи видеоклипове, в които приканва мигрантите да преосмислят решението си и да не се заселват на Стария континент. Джихадистите представят ислямския халифат като земен рай, а Европа е представена като бърлога на греховността и бруталността.

В статия на Washington Post пък се казва, че сред хилядите бежанци има и много престъпници и симпатизанти на ИД, които се преструват на бежанци. По този начин те имат възможност да получат гражданство и работа в Европа.

Някои бежанци твърдят, че паспорт на турската граница може да се купи за 200 долара. Около 20 000 чужденци са се влели в редиците на ИД, съобщи наскоро британският всекидневник Дейли Телеграф.

Само за 4 години заминалите да се сражават за ИД са повече, отколкото отишлите да се бият в Афганистан за 10 години, откакто там се води война. Чужеденците, които се присъединяват към Ислямска държава са от 80 държави.