fallback

В САЩ, Канада, Великобритания, Испания, Франция има интерес за разкриване на избирателни секции

МВнР работи добре с ЦИК и ръководството на парламента по въпроса, коментира министър Митов

15.09.2015 | 12:58 Автор: Мариета Иванова

Има заявен интерес за разкриване на избирателни секции  в САЩ, Канада, Великобритания, Испания, Франция, заяви министърът на външните работи Даниел Митов при посещението си във Велико Търново, съобщава Агенция Фокус. Той допълни, че е започнала предварителна кампания за това какви са очакваните рискове при провеждане на референдума зад граница.

„За щастие срещаме разбиране както от ЦИК, така и от ръководството на парламента и от всички политически партии, с които сме провели срещи до момента. Политическите партии разбират, че трябва да попълнят до максимална степен квотите в секционните избирателни комисии в чужбина. До момента нямаме никакви поводи за притеснение”, коментира министър Митов.

Министърът на външните работи посочи още, че в някои държави интересът за разкриване на избирателни секции е по-голям. Броят на разкритите секции ще зависи от подадените заявления.

По думите на министър на външните работи за референдума зад граница ще бъдат командировани хора от цялата държавна администрация.  

 

fallback
Още от Свят
fallback