В САЩ, Канада, Великобритания, Испания, Франция има интерес за разкриване на избирателни секции

МВнР работи добре с ЦИК и ръководството на парламента по въпроса, коментира министър Митов

15.09.2015 | 12:58 Редактор: Мариета Иванова
В САЩ, Канада, Великобритания, Испания, Франция има интерес за разкриване на избирателни секции

Има заявен интерес за разкриване на избирателни секции  в САЩ, Канада, Великобритания, Испания, Франция, заяви министърът на външните работи Даниел Митов при посещението си във Велико Търново, съобщава Агенция Фокус. Той допълни, че е започнала предварителна кампания за това какви са очакваните рискове при провеждане на референдума зад граница.

„За щастие срещаме разбиране както от ЦИК, така и от ръководството на парламента и от всички политически партии, с които сме провели срещи до момента. Политическите партии разбират, че трябва да попълнят до максимална степен квотите в секционните избирателни комисии в чужбина. До момента нямаме никакви поводи за притеснение”, коментира министър Митов.

Министърът на външните работи посочи още, че в някои държави интересът за разкриване на избирателни секции е по-голям. Броят на разкритите секции ще зависи от подадените заявления.

По думите на министър на външните работи за референдума зад граница ще бъдат командировани хора от цялата държавна администрация.