fallback

Трактори задръстиха Париж

Парижките летища предупреждават за затруднения в трафика

03.09.2015 | 12:43

Над хиляда трактора и няколко крави слязоха в Париж в четвъртък, 3 септември 2015. Протестът на фермерите блокира магистрали и парализира движението във френската столица, съобщи АП.

Фермерите не са доволни от изтъняващите си печалби, за което обвиняват евтината вносна продукция и данъците върху заплатите. Според тях тези неща им пречат да се конкурират с основно Германия и по-малко с Източна Европа или други страни. Фермерите искат данъчни облекчения от френското правителство и действия от ЕС.

Тракторите са с надписи "Ярост" и "Стига бюрокрация", "Оставете ни да работим", "Спрете облагането на цената" и "Повече пари, по-малко изисквания".

 

Тежките машини тръгнаха от рано сутринта в четвъртък по основните артерии на Париж към центъра на града, Плас дьо ла Насион /Place de la Nation/ в ицточната част на столицата. Планирани са и действия пред парламента.

Организатор на протеста е FNSEA, най-големият селскостопански синдикат в страната. Според него 1733 трактора от цяла Франция са повикани в Париж.

Премиерът Манюел Валс, който работи по структурните реформи в земеделието обеща да се види с ръководителя на FNSEA.

 

La place de la Nation se remplit progressivement. #agriculteurs pic.twitter.com/1dqeE7vGre

— Maxime Brigand (@MaximeBrigand) September 3, 2015

 

Aeroports de Paris предупреди за смущения в трафика към летищата на Париж.

 

Farmers industrial action in Paris 3rd of Sept. Acces to airports disrupted, we advise you to come and leave the airport by train (RER) #en

— Aéroports de Paris (@AeroportsParis) September 3, 2015
fallback
Още от Свят
fallback