fallback

Сърбия пусна 5 хиляди бежанци на територията си

В Прешево очакват да пристигнат още хиляди от македонския град Гевгелия

23.08.2015 | 12:02 Автор: Мариета Иванова

Сутринта на 23 август сръбската гранична полиция е позволила няколко хиляди бежанци, пристигнали от Македония, да преминат границата, съобщава Faktor.mk . В приемния център в Прешево, Югоизточна Сърбия, са пристигнали около 2000 души от Гевгелия, като се очакват още най-малко 3 хиляди души.

 По информация на местни медии в момента в Прешево цари хаос, тъй като бежанският поток не спира. Сред имигрантите има много жени и деца, които са видимо изтощени. Служителите в сръбския центъра са работили през цялата нощ срещу 23 август и издавали необходимите документи за прием на бежанците на територията на страната. Faktor.mk отбелязва, че след като получат документа, бежанците се насочват към Белград.

От медията посочват, че само за последните часове от Гърция в Македония са влезли 4 хиляди бежанци.

Хуманитарни екипи на македоно-сръбската граница информират за хиляди бежанци, пристигащи в  Табановце от Гевгелия, предава Telegraf.mk. В редки случаи граничните полицаи връщали някой в Македония. Преминалите границата със Сърбия бежанци спирали за малко, колкото да починат и да се подкрепят с храна и напитки, след което продължавали пътя си към Унгария, която е първата спирка от страните от ЕС. За повечето бежанци заветната цел била Германия.

От електронното издание посочват, че се очакват големи задръствания в Табановце вечерта на 23 август, когато се очаква да пристигнат два влака от Гевгелия с бежанци, които вече били потеглили.

 

fallback
Още от Свят
fallback