fallback

Хилари Клинтън се прицели в Доналд Тръмп

Коментар на Марк Халперин и Джон Хейлман за телевизия Bloomberg от Ню Йорк

19.06.2015 | 17:10 Автор: Георги Стоянов

Марк Халперин: Тази седмица Доналд Тръмп каза някои неща, които бяха доста остри по отношение на мексиканците, които идват през границата в САЩ. Днес в Лас Вегас Хилари Клинтън каза неща, които могат да се интерпретират като отговор на господин Тръмп.

Хилари Клинтън, кандидат за президент на САЩ:

Не ми трябва да чакам да стана президент, за да заема позиция, точно тук и точно сега срещу умишлената реторика, която демонизира имигрантите и техните семейства.

Още по темата

Тя е погрешна и никой не трябва да я използва. Нима хората, които изпитват толкова омраза и гняв, никога не са се поглеждали в огледалото и не са осъзнавали, че всички сме сродни човешки същества.

Марк Халперин: Така че Джон, това беше явна и не добре прикрита нападка срещу господи Тръмп. Също така в интервю с нашия приятел Джон Ролстън в Лас Вегас Хилари Клинтън беше дори още по-директна в атаката си срещу Тръмп.

Разумно ли е от политическа гледна точка за Хилари Клинтън да се захване с този проблем през призмата на коментара на Доналд Тръмп?

Джон Хейлман: Да, аз си мисля, че тя е много силна в това отношение. Тя звучеше сякаш наистина си го мисли. Мисля, че това е добре за нея.

Тя изглеждаше съвсем естествено и естествено разгневена и си мисля, че както по отношение на електората на демократите и динамиката при номинациите, така и по отношение на самите избори и връзката й с испаноговорящите избиратели, това беше един добър политически ход за нея.

Марк Халперин: Интересно е. И преди сме я виждали да говори за имиграцията при това разпалено.

И според мен, въпреки че от една страна това е една от основните й теми, където тя пази територията си, също така това е нещо, в което тя искрено вярва.

И най-накрая ясно е, че тя и нейните съветници знаят, че дори само в контекста на изборите, това е една добра офанзивна стъпка от нейна страна и независимо дали ще се изправи срещу Марко Рубио или Джеф Буш, за републиканците ще е трудно да я следват по въпросите за имиграцията без да рискуват негативна реакция.

Джон Хейлман: Овен това нека бъдем ясни, това, което Тръмп каза за мексиканците беше доста възмутително, така че той си заслужаваше атаката.

fallback
Още от Свят
fallback