Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Ще успее ли Хилари Клинтън да спечели избирателите в САЩ?

Коментар на българския посланик в САЩ Елена Поптодорова

14.04.2015 | 21:40 Редактор: Мариета Иванова
Ще успее ли Хилари Клинтън да спечели избирателите в САЩ?

Хилари Кинтън през годините е доказала уменията си на добър администратор, както и ангажираността си, коментира в предаването Денят On Air българския посланик в САЩ Елена Поптодорова. По думите й има няколко предизвикателства пред кандидатурата на Клинтън за президент.

„Първо имаме вече 8 години управление на демократите на Белия дом. Само като статистика това предполага избирателите да поискат промяна”, коментира Поптодорова. – „Второто е  фамилията.  Тя трябва да се разграничи от фамилните очертания, да докаже и да покаже, че това не е кампания за нея, а кампания в името на избирателите”. По този повод и видео обръщението на Клинтън било „много малко центрирано върху нея”, представяйки „много различен образ от кампанията през 2008”.

Поптодорова посочи, че използвайки посланието, че иска да е шампион, Клинтън препраща към първото значение на думата champion, което е „защитник”. – „Тя иска да се представи като защитник на средната класа.
Според Поптодорова външната политика не е проблем за Клинтън, която  едновременно да се отдалечи от Обама, но и да се приближи, да покаже съпричастност, особено по преговорите с Иран.  
 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
atanasova.7@abv.bg
преди 9 години
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДРЕМДЖИЕВ,Блестящ анализ на г-жа Поптодорова. Моля, канете я по-често! Благодаря Ви!А.Алексиева Сигнализирай за неуместен коментар