Гърция се надява да се договори с Еврогрупата за дълга на 18 юни

Южната ни съседка преговаря за уреждане на задължения над 240 млрд. евро

12.06.2015 | 10:11 Редактор: Мариета Иванова
Гърция се надява да се договори с Еврогрупата за дълга на 18 юни

Правителството на Гърция се надява да се договори окончателно с международните кредитори на срещата на Еврогрупата, насрочена за 18 юни. Това е коментирал държавният министър или още министърът на държавното управление на Гърция, Алексис Флаборарис, предава РИА-Новости.

„Надявам се споразумението да бъде постигнато много скоро, на 18 юни на срещата на Еврогрупата“, цитира думите на  Флаборарис Reuters.
 
Продължителните дискусии за гръцкия дълг получиха нов обрат след като преговарящият екип от Международния валутен фонд напусна Брюксел и прекъсна преговорите с Гърция.

Пробив в преговорите не беше постигнат и на един по-ранен етап, когато разговорите бяха водени от премиера на Гърция Алексис Ципрас, президентът на Франция Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел. Атина трябва предостави преработен план за реформи, който да бъде одобрен на заседанието на Еврогрупата на 18 юни.
 
Гърция преговаря с ЕС и МВФ за уреждане на дълг над 240 млрд. евро, формиран след спасението на страната от дефолт през 2010 и 2012, отбелязва РИА-Новости.