fallback

Четирима души са арестувани за убийството на Немцов

07.03.2015 | 22:14

Освен Анзор Губашев и Заур Дадаев по подозрения за убийството на Борис Немцов са били задържани още двама, съобщи секретарят на Съвета за сигурност на Ингушетия Алберт Барахоев, цитиран от РИА Новости.

На 7 март 2015 директорът на Федералната служба по безопасност на Русия /ФСБ/ Александър Бортников съобщи за ареста на двама души от кавказки произход, Анзор Губашев и Заур Дадаев.

Вторият е зам.-командир на полка на батальона Север на вътрешни войски на Чечения. Анзор Губашев е работел в една от частните охраничелни фирми в Москва, уточнил Барахоев за РИА.

„Не познавам тези хора“, каза съпредседателят на РПР-Парнас Михаил Касянов, цитиран от РИА.

Борис Немцов бе убит в Москва на 27 февруари 2015.

Разследването проучва различни хипотези, сред които и ислямистка следа.

Полицията съобщи, че колата, от която нападателят е стрелял е била с номера от Северна Осетия.

 

Задържаните за убийството Дадаев и Губашев вече за признали, съобщава Ехото на Москва, цитирайки Комерсант.

По данни на следствието двамата били в колата, засечена на Москворецкия мост, пред Кремъл, където стана убийството на Борис Немцов. Колата била проследена.

Според Комерсант заподозрените били арестувани извън Москва, в операция на спецчастите в нощта на 6 срещу 7 март 2015.. В момента Дадаев и Губашев са обвинени в убийството на Немцов и незаконно притежаване на оръжие.

/Снимка: Яндекс - профилът на единия заподозрян, Губашев, вече прочистен от снимки/

 

Съдът ще заседава по арестите на 8 март 2015.

 

Интерфакс съобщава, цитирайки източник, запознат със следствието, че органите не изключват поръчителите на убийството на Борис Немцов да са в чужбина.

Версията за "западната следа" предложи президентът на Чечения Рамзан Кадиров. Според него убийците са се надявали целият свят да обвини руското ръководство и да предизвика вълна от протести.

"Няма съмнение, че западните спецслужби са организирали убийството на Немцов, защото се стремят по всякакъв начин да предизвикат вътрешен конфликт в Русия", казва Кадиров в Инстаграм.

fallback
Още от Свят
fallback