Украйна ще поиска репарации от Русия

15.02.2015 | 23:47
Украйна ще поиска репарации от Русия

Украинският премиер Арсени Яценюк съобщи, че неговата страна смята да поиска репарации от Русия заради конфликта в Донбас. Изявлението бе направено по киевската телевизия 1+1.

В интервюто си за канала 1+1, на въпрос с какви средства ще възстанови Донецка и Луганска област, Яценюк каза, че „ще постави законно въпроса за репарациите“ за възстановяването на Донбас.

„Те унищожиха Донбас. И Русия трябва да плати за възстановяването. Те унищожиха икономиката ни, извършиха военна агресия, трябва да носят отговорност“, каза Яценюк.

 

Връх на цинизма

Русия нарече идеята „връх на цинизма“.

Заявлението на министър-председателя на Украйна Арсений Яценюк за възстановяване на разрушените обекти в източната част на страната в хода на конфликта за сметка на руски репарации е „връх на цинизма“, каза първият заместник-ръководител на фракцията Единна Русия Франц Клинцевич, съобщава РИА Новости.

„Яценюк има репертоар. Върхът на цинизма. .. Неговото изказване означава, че Украйна няма намерение да възстановява град Донбас, разрушен от нейната армия“, каза Клинцевич.