fallback

Останките от MH-17 ще пътуват от Полша за Германия

07.12.2014 | 17:55

, който катастрофира в Източна Украйна са в Полша и през нощта срещу 8 декември ще отпътуват за Германия, съобщава агенция ПАП.

Според правилата подобни конвои могат да пътуват само нощем в Полша.

И двете колони се придружават от полиция.

Съветът по национална сигурност на Холандия ще предложи на близките на загиналите в катастрофата на малайзийския Boeing да огледат останките при пристигането им в холандската база на военновъздушните сили.

Семействата на жертвите са ядосани от начина, по който холандските власти се справят с разследването и настояват за специален пратеник на ООН да започне международно разследване, съобщи Ройтерс още на 5 декември.

На 7 декември австралийският International Business Times пише, че  самолетът е бил свален от украински изтребител, чиято цел била самолетът на руския президент Владимир Путин.

Вестникът се позовава на съобщения в руските медии – Комсомолская правда и ТВ програма Моментът на истината, които според британския Daily Mail са близки до Кремъл.

Австралийският вестник описва конспиративната теория, според която известният украински олигарх Игор Коломойски бил зад плановете за атаката срещу Путин.

Австралия, която изгуби 38 свои граждани на борда на самолета, продължава да настоява за независимо разследване на катастрофата.

MH17 падна през юли в Източна Украйна. Предполага се, че е бил свален с ракета земя-въздух. Загинаха всички 298 души на борда.

През ноември международното разследване за причините за инцидента бе удължено с девет месеца, след като холандските усилия да установят кой е свалил самолета бяха осуетени от продължаващата гражданска война и намесата на Русия в района на катастрофата.

Разследващите органи най-късно до август 2015 трябва да покажат резултатите, съгласно споразумение, постигнато между Австралия, Холандия, Украйна и др. страни.

fallback
Още от Свят
fallback