Обвинения към властите в Мексико в прикриване на истината за отвлечените студенти

Родителите на убитите студенти и спасителните екипи проведоха емоционална среща

15.11.2014 | 08:33 Редактор:
Обвинения към властите в Мексико в прикриване на истината за отвлечените студенти
Обвинения към властите в Мексико в прикриване на истината за отвлечените студенти

Стотици мексиканци отново излязоха на уличен протест, търсейки отговори на всички въпроси около отвличането.

Родителите на убитите студенти и спасителните екипи проведоха емоционална среща в един от хангарите на летището в Чилпансинго.

Вместо да сближат позициите си с тези на властите, родителите ги обвиниха в измама, насърчаване на безнаказаността и умишлено саботиране на търсенето.

"Казвам ви като родител, властите нямат голям интерес към случая. За съжаление те казват: "Да, обещаваме да ги намерим", ангажират хиляди полицейски служители за тази цел, но истината е, че ние отидохме до Игуала и не ги видяхме там, не знам къде са. Нямаме никаква представа", казва Марио Гонзалез - родител на отвлечен студент.

Адвокатът Видулфо Розалес добавя:

"Направиха ни презентация на технологията на търсенето. Президентът вече пое ангажимент за промяна на плана. Днес ние не видяхме такава промяна. Стана дискусия, в  която ни обясниха, че продължават по старо му. А той очевидно не работи".

На такова мнение са и повечето граждани на Гереро.

С маски на лицата си, протестиращите в Чилпансинго осъдиха полицейската агресия срещу демонстрантите на предишните протести, завършили със сблъсъци, огньове и изпочупени витрини на магазини и автомобили.

Те, както родителите на убитите студенти, смятат че властите умишлено крият истината.