Белият дом не потвърждава среща Обама-Путин през ноември

05.11.2014 | 08:39
Белият дом не потвърждава среща Обама-Путин през ноември

Представител на Белия дом не потвърди възможността за среща на президентите на Русия и САЩ по време на форума на лидерите от Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество и Г20, съобщава РИА Новости.

„Още не можем да обявим каквито и да било двустранни срещи“, каза говорителят на Съвета по национална сигурност на САЩ към Белия дом Марк Строх, цитиран от агенцията.

По-рано Ройтерс съобщи, позовавайки се на източници от администрацията на САЩ, че Обама не планира официална среща с Путин по време на форуми Г20 в Австралия и в на Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество в Корея, но не изключва среща в кулоарите.

По-рано се съобщаваше, че Обама смята да посети Пекин на 10-12 ноември и да участва в срещата на лидерите на страните от Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество. Те се събират в Пекин на 10 ноември. На срещата ще присъстват десетки правителствени ръководители и високопоставени държавни представители, както и бизнесмени. Срещата на Г20 е на 15-16 ноември в Брисбейн, Австралия.

Говорителят на Белия дом Джен Псаки публикува в Туитър снимка как обсъжда предстоящото посещение в Китай на президента Обама и държавния секретар Кери през ноември.