fallback

Най-голямият автосалон в света отвори врати в Париж

Френският президент Франсоа Оланд беше сред посетителите на автосалонаа

03.10.2014 | 17:36 Автор: Ирина Георгиева

Френският президент Франсоа Оланд посети най-големия автосалон в света, който днес отвори врати в Париж. Държавният глава уважи събитието на фона на настояванията на Франция за повече инвестиции в производството на концептуални автомобили и данъчни облекчения за екологичните превозни средства.

Франсоа Оланд пристигна на изложението, заедно с френския министър на икономиката Еманюел Макрон. Двамата минаха през главната зала, където са разположени представителствата на френските производители на автомобили. На тазгодишното изложение Париж Експо Порт де Версай в центъра на вниманието попадат електрическите автомобили и хибридните технологии, в които приоритетно инвестира френското правителство.

На вниманието на Франсоа Оланд френският концерн Citroen представи концептуалния си модел Airflow. Автомобилът е с хибриден двигател, работещ със сгъстен въздух, което значително намалява разхода на гориво.

Световна премиера по време на изложението прави и изцяло новото поколение на модела на Renault Espace. С изцяло променена и футуристична визия, новият Espace заимства голяма част от дизайна си с концептуалната разработка, която френската марка представи по време на миналогодишното изложение във Франкфурт. 

Посетителите на автосалона в Париж, който се провежда всяка четна година, ще може да се насладят на най-интересните новости в света на автомобилите от 4 до 19 октомври, срещу билет от 14 евро. На площ изложбена площ от 96 000 квадратни метра са разположени щандовете на над 200 производители от 18 страни.

fallback
Още от Свят
fallback