fallback

Медведев: Обединението на Русия и Крим е завинаги

Това трябва да бъде разбрано от политиците във всички страни, заяви руският премиер

10.09.2014 | 16:15 Автор: Мариета Иванова

Обединението на Русия с Крим е завинаги и това трябва да бъде разбрано от всички политици от всички страни, заяви руският премиер Дмитрий Медведев по време на среща в представители на политици от „Единна Русия“, предаде ИТАР-ТАСС.

Мирът в Украйна е залог за нормалното развитие на Русия, заяви още Медведев.

Москва разчита на опазване на „деликатното равновесие“, установено в Украйна.

„Ние се нуждаем от мир в Украйна и всички там да живеят под мирно небе,“ заяви той. - „Това е най-важното и за постижението на тази цел страната ни трябва да направи всичко, което зависи от нея,“ коментира премиерът.

„Това не е наш конфликт, но ние сме длъжни да направим всичко, така че мирът да се върне в Украйна“, добави премиерът.- „Киев трябва да се вслуша във всички доводи, аргументи, както и да не се притеснява да потърси контакт на югоизток,“ коментира Медведев. - „Това е вътрешен, украински конфликт и той не трябва да се разпространява извън пределите на Украйна,“ отбелязва той.

По думите на руския премиер- той разчита на помощта на регионалните представители от „Единна Русия“ в оказването на помощ за бежанците от Украйна.

„Огромен брой украинци, руснаци и представители на други националности се оказаха на територията на нашата страна. Ще помагаме на бежанците. За това ще трябва да бъдат изразходвани сили и средства,“ коментира премиерът.

Той изрази надежда всички регионални представители и депутати, в това число и новоизбраните да оказват необходимата подкрепа.

 

fallback
Още от Свят
fallback