fallback

На 11 май в Харков няма да бъде проведен референдум за федерализацията на региона

10.05.2014 | 09:47 Автор: Ирина Георгиева

На 11 май в украинския град Харков няма да бъде проведен референдум за федерализацията на региона. Това заяви представителят на координационния съвет на движението „Югоизток” Юрий Апухтин.

„Не сме готови за провеждане на референдум на 11 май. Не сме съгласували въпросите, които трябва да бъдат общи за Харков, Луганск и Донецк. За съжаление, имаше разногласия за формулировката, затова решихме на 11 май да не провеждаме референдум”, посочи Апухтин.

По рано той обяви намерението на местните активисти да проведат референдум в Харков на 11 май, заедно с Донецка и Луганска област. Тогава той заяви, че въпросите ще се отнасят до федерализацията на Украйна, създаването на Югоизточна автономия и държавния статут на руския език.

В Донецка и Луганска област на 11 май 2014 трябваше да се проведе референдум зда статуса на регионите. В навечерието на провеждането му съпредседателят на правителството на Донецката република Денис Пушилин съобщи, че въпросът на рпеферендума ще звучи по следния начин: "Поддържате ли акта на провъзгласяване на държавна самостоятелност на Донецката народна република?"

 

 

fallback
Още от Свят
fallback