fallback

Г7 се договориха да въведат нови санкции против Русия

САЩ и ЕС въведоха вече въведоха санкции заради Крим

26.04.2014 | 08:15

Страните от Г7 се договориха да действат бързо с новите санкции против Русия. САЩ, Германия, Япония, Великобритания, Франция, Италия и Канада са готови да усилят санкциите, отчитайки нуждата от провеждане на мирни избори в Украйна на 25 май, се казва в съобщението на Белия дом.

Преди това САЩ и ЕС се разбраха да окажат допълнителен натиск над Русия, съобщи Bloomberg като се позова на европейски дипломат и американски представител.

ЕС може да включи санкции срещу още 15 руски граждани, а списъкът с компании може да бъде увеличен след извънредната среща на Съвета по външни работи на ЕС на 28 април.

Новите американски санкции може да бъдат обявени още на 28 април съобщава Bloomberg като цитира американски представител, поискал да остане анонимен. Мерките ще се координират със съюзниците, като всяка мярка от всяка страна може да е различна.

В съвместното изявление представителите на Г7 подкрепиха Киев. Канцлерът Ангела Меркел заяви по-рано, че Русия се оказва достатъчно влияние на руските протестиращи, „дестабилизиращи ситуацията в Източна Украйна“.

Киев твърди, че сред активистите, окупирали административни сгради има представители на специалните служби, а Москва отрича.

fallback
Още от Свят
fallback