fallback

Ева Паунова: Начинът на преподаване не е в крак с нуждите на бизнеса

Четирима българи влязоха в класацията на Forbes за най-влиятелните европейци под 30 години

22.01.2016 | 15:26 Автор: Ирина Георгиева

В класацията на Forbes за най-влиятелните европейци под 30 години влязоха четирима българи - Екатерина Карабашева и Христо Тенчев, които са отличени в категория "Социално предприемачество", Андрей Новаков и евродепутатите Ева Паунова - в категория "Политика". В класацията участват българи, от които може да се вдъхновяваме и от които да взимаме пример. Това коментира Ева Паунова в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите й през ноември от Forbes са й заявили, че може да я предложат за класацията, но след това не се е чуло нищо повече от тях.

"Много е хубаво, когато си в среща и получиш tweet от българския еврокомисар, че българите са в класацията на Forbes. По този начин аз разбрах." - коментира Паунова. 

От Forbes не пропускат да споменат политиката "Образование България 2030", по идея на Ева Паунова. Тя самата силно вярва, че всичко започва от образованието.

"В който и сектор да искаме да реформираме - как си представяме икономиката да се развива, ако не се съсредоточим върху образованието и върху хората, които в момента изграждат уменията си. През 2016г. имаме две цели - да работим в посока за равен достъп на образование за всички деца и как да направим така че уменията нужни за реализацията на един човек от XXI век да влязат в класната стая. Голяма част от начина, по който се преподава не е в крак с нуджите на бизнеса. Ако попитате голяма част от бизнеса каква би била съставката, за да бъдат те успешни - това са кадрите и образованието." - добави Паунова. 

Чуйте:

 

fallback
Още от България сутрин
fallback