fallback

В. Чолаков: Няма бедстващо населено място в област Бургас

Летище, пристанище и жп транспорт работят при зимни условия

19.01.2016 | 10:07 Автор: Ирина Георгиева

Няма бедстващо населено място в област Бургас, съобщи Областният управител Вълчо Чолаков в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите му летище, пристанище и жп транспорт работят при зимни условия.

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия, добави  Областният управител на Бургас. По думите му остават някои ограничения за проходите.

"На 18 януари на територията на Бургас имаше едновременно силен дъжд - на места количествата бяха над 50 литра на квадратен метър. В северната част на областта в общините Руен и Сунгурларе имаше силен вятър и сняг, които доведоха до усложнения на общинската пътна мрежа. На 18 януари имаше затворени училища - в Руен, Сунгурларе, в с. Мъглен и с. Гюльовца. Имаше проблеми с електрозахранването в община Руен и в община Поморие, но вече са отстранени. До последно с генератор се захранваше с. Дрянковец." - добави Чолаков.

Няма затворени пътища към настоящия момент, поясни Чолаков. Той обясни, че поради усложнената пътна обстановка в Руен и Сунгурларе се е наложило с тежки машини и снегопочистваща техника да се осигури проход за транспорт на пациенти, които са на хемодиализа.

Междувременно кметът на Бургас Димитър Николов съобщи по много духовит начин в профила си в социалната мрежа Facebook, че учебните занятия в града няма да се прекратят заради снега и студеното време.

"Благодаря на всичките 258 бургаски ученици от горните класове, които днес почти блокираха фейсбука ми с лични съобщения и искане за обявяване на дървена ваканция. Не мога да изчета всичко, защото нищо друго не трябва да работя. Но пък се натъкнах на изключително изобретателни попадения: съобщения в умолителна стихотворна форма, десетки уникални снимки с ушанки, уши, ледени висулки, пингвини, фризери, бели мечки, шушони, снежни лавини и човеци smile emoticon Благодаря за милите обръщения - Миташки, брат, скъпи чичо -имаш ли сърце, Митак, човек, началник, адаш, Бург, чичо кмет и т.н.smile emoticon И въпреки че съм впечатлен от вашата организация, няма как, разберете. Говорих с Инспектората, с РИОКОЗ, с част от директорите - няма как. Освен това ми писаха и родители, които са против. Пътищата са достъпни, замерванията в училищата показват температури в нормите. Разбирам, че в края на срока сте залети от контролни. Студено е, но трябва да ходите на училище. Вярвам във вас. Благодаря, че ме разсмяхте с изобретателност. Поздрави: Чичо Кмет." - написа Николов.

 

 

Благодаря на всичките 258 бургаски ученици от горните класове, които днес почти блокираха фейсбука ми с лични съобщения ...

Публикувахте от Димитър Николов в 18 януари 2016 г.
fallback
Още от България сутрин
fallback