България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Андрей Ковачев: Поведението на Сидеров е недостойно и недопустимо

Лошото е, че тези случаи се повтарят непрекъснато по един и същи начин, коментира Ангел Джамбазки

12.10.2015 | 09:52 Редактор: Ирина Георгиева
Андрей Ковачев: Поведението на Сидеров е недостойно и недопустимо

Поведението на лидера на Атака Волен Сидеров не е достойно и е недопустимо. Зад тази теза се обединиха евродепутатите Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Според тях не трябва да се отделя много време на инцидента, а трябва да се оставят институциите да си свършат работата.

"Мнението ми е такова, каквото е на голяма част от българите - това не е достойно поведение на обществени места на български представител в парламента." - коментира Ковачев.

Скандал със Сидеров в центъра на София

"Лошото е, че тези случаи се повтарят непрекъснато по един и същи начин. Те направо са под индиго и нищо не се променя, и тъй като на извършителите няма да им дойде ума в главата и ще продължат да правят тези циркаджийски номера без значение дали ще искат внимание по време на избори или са пили 5 ракии, например, но при всички положения подобно поведение е недопустимо. Да си мислиш, че си в ролята на акцизен данъчен и да правиш проверки на лични карти и така нататък. Няма обичайно време за това поведение или има много особен нос и може да подушва наркотици." - допълни Джамбазки.

Според Джамбазки тези хора не могат да се наричат български националисти и те не са лицето на национализма. Евродепутатът ги оприличи на пияни вандали, които мислят, че са митничари, данъчни и всичко останало.

ЕС започва нова операция срещу трафикантите на хора в Средиземно море

Още по темата

По повод мигрантската криза Ковачев обясни, че ЕС е голяма сила.

"Ние сме голяма сила, ние сме 507 млн. души в 28 страни членки на ЕС. В САЩ са около 318 млн. души. В Русия са 146 млн. души. Ако вземе САЩ и Русия, ЕС е по-голям от тях. Съюзът има 16,5-17% от световната търговия, така че Европа е голяма икономическа сила, но за съжаление политически и военно сме джуджета. Нашето гласче не се чува, както се чува това на САЩ и на Русия." - поясни Ковачев и допълни, че въпреки всичко Съюзът е притегателен център - с демокрацията, проспиритета и повече сигурност затова тези вълни от хора идват към Европа, но не и към САЩ или Русия.

Според евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП съществува парадокс, когато казваме, че в тези страни от Арабския свят не може да има демокрация, а се наблюдава тенденцията много милиони хора искат да живеят в страни, в които има демокрация и идват към нас.

"Много хора казват, че те не идват заради демокрация, а заради социалните придобивки, които искат на готово да получат тук, но те вървят ръка за ръка с демокрацията и не можеш да имаш социални придобивки, свобода на вероизповеданията и да нямаш демокрация." - коментира още Ковачев.

Ангел Джамбазки обаче уточни, че не трябва да се говори за бежанци, защото това е правен статут.

"След като имате огромна мигрантска вълна, която очевидно не идва от държави, които отговарят на международното право и на конвенциите на ООН и на вътрешното и външно българско и европейско законодателство на определението бежанец, значи очевидно не говорим за бежанци." - допълни Джамбазки.

Политиката на лидерите в ЕС е абсолютно непоследователната, неорганизирана и погрешна от самото начало на тези събития, смята евродепутатът и член на ВМРО. 

"Още когато френски и италиански самолети бомбардираха Либия, а те го направиха без мандат на ООН и в някакъв опит да прикрият или изкупят връзките си с бившия лидер Кадафи. Какво следва след това разпад на редица държави или така наречената Арабска пролет. Никаква роля на ЕС, проспиване на тежко геополитическо събитие." - поясни Джамбазки.

"Разбира се САЩ има своите геополитически интереси и ги преследват. Имат огромна армия, разположена на много части по света и си гонят интереса. От друга страна Русия също се опитва да запази базата в Тартуз, в Латакия и т.н. Това е единствената база от тази част на земното кълбо, на която зарежда своя флот." - допълни Джамбазки.

Bild: Германия очаква бежанците в страната да достигнат 1.5 млн. до края на 2015

Още по темата

Ковачев смята, че намесата на Русия в мюсюлманския свят ще разбуди миграционната вълна. Според него не е виновна Германия или Меркел, че 160 млн. души искат да достигнат до границите на Европа.

Междувременно Любчо Куртелов от Охрид коментира в Сутрешния блок, че мигрантският проблем в Македония не е след конфликта по гръцката граница, а преди това.

"Бежанците идваха и от преди това. Нелегално минаваха през гръцко-македонската граница. Имаше и няколко инцидента, когато ход, когато загинаха най-малко 14 души. В момента продължи този приток от хора. Продължава да е сериозен потокът от мигранти." - поясни Куртелов.

Само 30% от мигрантите са от Сирия, заяви Ковачев. Той отбеляза, че преди две седмици е бил в Белград, където в центъра и в парка е имало палаткови лагери и голяма част от тези хора са в Афганистан и са млади мъже. 

Трябва да намерим начин да помогнем на Турция, защото там има 2 млн. мигранти.

Чуйте още по темата в следващото видео:

 


коментирай >
Още от България сутрин
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма