fallback

Boeing с оптимистична прогноза за следващите 20 години

Индия е най-силно растящият пазар в света в прогнозите на Boeing

18.02.2016 | 16:17 Автор: Ирина Георгиева

Югоизточна Азия е един от най-бързо растящите региони в 20-годишната прогноза на Boeing Commercial Airplanes, съобщи ст. вицепрезидентът за Азия Динеш Кескар. 

От производителя на самолети очакват около 3750 самолета за следващите 20-години и 550 млрд. долара. 

"Това е обемът в Азия при общ пазар от 5,6 трлн. долара. Имаме 10% в региона", обясни Кескар в интервю от авиошоуто в Сингапур на Хаслинда Амин, Bloomberg на 18 февруари 2016.

Още по темата

Търсенето в Индонезия ще продължи да расте, прогнозира Кескар. Според него ще бъде здрав ръст от 7-8% в следващите 20 години.

От Boeing Commercial Airplanes са оптимисти за бъдещето. Те не очакват нито един клиент да не се откаже, "защото производството им е навреме и са в състояние да пуснат самолети на LionAir, които трябва да предадат тази година".

"Не съм чул за откази в моята част от  света", уточни Кескар.

Поръчките за Boeing изостават след Airbus. Запитан какво ще направят, за да спечелят пазарен дял, Кескар отговаря така:

"Ще ви отговоря направо. Става дума за статистиката в Индия с 430. Нашите клиенти като JetAirways, SpiceJet и AirIndia те обикновено купуват на 5-7 години. JetAirways обявиха на последното авиошоу в Дубай поръчка с 75 самолета MAX, това ще им стигне за още 5-7 години и след това ще дойдат и пак ще поръчат.

Поръчките на indoGo, както разбирам, защото не работя с тях, са за по-дълъг период - 430 самолета. Като видим базата, ние сме много по-добре позиционирани. По доставки ще сме добре.

Като цяло ще продължим да водим в широкофюзелажния сегмент и ще продължим да бъдем равностойни в сегмента на тяснофюзелажните самолети, където е конкуренцията между MAX и Neo."

Индия е най-силно растящият пазар в света в прогнозите на Boeing Commercial Airplanes за следващите 20 години. 

По думите на Кескар и Китай расте, въпреки че е по-малък в сравнение с годишния ръст за миналата година.

Целят анализ можете да прочетете на Bloombergtv.bg

fallback
fallback