fallback

Lufthansa се връща към разписанието в събота

Компанията обеща да започне да изпълнява дългите полети

12.11.2015 | 19:12

Lufthansa обеща да се върне към редовното си разписание в събота след стачка от повече от една седмица на кабинния състав, която в петък трябва да анулира още 941 полета, съобщава АФП.

Германският съд трябваше в четвъртък да реши дали да разреши или не продължаването на стачката в петък след нова жалба на ръководството, което преди това отхвърли.

Синдикатът UFO обяви, че в петък ще представи новите си предложения за спиране на конфликта. Генералният секретар Николе Бобли отказа да уточни съдържанието на предложението. Синдикатът призова за протест в петък по обед на летището във Франкфурт.

„Ако ръководството не реагира, ще трябва да кажем, че ще има нови стачки“, каза Бобли.

 

Още по темата

Lufthansa, която трябва да намали разходите, за да отговори на конкуренцията на нискоразходните авиокомпании с ниски цени и тези от Персийския залив, обяви, че е готова за преговори при условие, че синдикатите прекратят стачката. Компанията изчислява, че 111 000 пътници ще бъдат засегнати от анулирането на полетите в петък. С тях общият брой отменени полети от началото на протестите става 4700.

Синдикатите протестират срещу пенсионната реформа в компанията.

„Всички дълги полети в събота ще бъдат изпълнени“, уточни компанията, цитирана от АФП.

В Туитър компанията обяви които полети, които няма да се изпълнят до 13 ноември.

UFO strike action announced for LH flights from 11.11. to 13.11.2015. More information here: https://t.co/rtqOSjaxDP

— Lufthansa (@lufthansa) November 10, 2015

 

Lufthansa съобщи, че стачката ще й струва 10 млн евро на ден. Карстен Шпор, президентът на компанията бе принуден да лети с полет на конкурентната авиокомпания Air Berlin, за да отиде от Берлин до Мюнхен тази седмица.

fallback
fallback