fallback

На Миконос купонът не спира

Егейският остров се бори за първите места като дестинация за слънце, море и пясък

19.09.2015 | 09:59

Туристите не спират да идват на почивка на о-в Миконос, въпреки тревогата за финансите на Гърция.

Островът в Егейско море продължава да се бори за първите места като дестинация „слънце, море и пясък“.

За разлика от Атина тук нямаше протести, нито бунтове.

Търговците дори си позволяват да се надяват, че жителите на Миконос вече гледат към нещо повече от живота на плажа. Затова повечето гласуваха с ДА на референдума и подкрепиха оставането на Гърция в еврозоната.

Местните хора смятат, че Сириза трябва да си изпълни задължения, а не да оставя друга партия да решава проблемите, които останаха след кабинета Ципрас.

 

Ветровитият остров

Миконос е наричан Ветровитият остров и негов символ е пеликанът.

Археологическите обекти , Малката Венеция  и музеите – археологически, морски и фолклорен са привлекателни за англичани, германци, французи и българи. Туристите обичат да се снимат с вятърните мелници.

На летището кацат самолети на големите авиокомпании – от British Airways, Etihad, Iberia, България Ер, Air Canada  и нискобюджетни като easyJet и Vueling.

Кой идва на Миконос?

Миконос е скъп, моден курорт, пълен със западни туристи. В края на сезона на плажа бе забелязана британската изпълнителка Пикси Лот, дори актьорът Люк Евънс /Хобитът, Сблъсъкът на титаните, Тримата мускетари/. Това лято тук са почивали и певецът Лайънъл Ричи, манекенката Алесандра Амброзио, на Ветровития остров вили имат известни дизайнери.

Миконос не е само дестинация за запалените почитатели на музиката и купоните. В последно време един от големите острови от Кикладите се превръща в семейна дестинация.

 

Парите

Повечето търговци предпочитат да се плаща в кеш, вместо с карта. И въпреки паричните неудобства, Миконос остава главна туристическа дестинация от гръцките острови.

Туристите продължават да идват на Миконос, защото хората тук казват: "Всичко е позволено". 

Снимки: bgonair.bg

 

fallback
fallback