fallback

Балон при пазарните оценки още няма: Менън

Васу Менон, OCBC Bank

04.09.2015 | 07:04

По принцип сътресенията на пазарите и низходящите корекции са добра възможност за разширяване на позициите. В краткосрочен план няма как да се сигурни накъде ще поемат индексите, но в средносрочен ние сме позитивно настроени. Пазарните оценки все още не са образували "балон", има достатъчно ликвидност, икономическият растеж е стабилен и в крайна сметка това създава възможности.

Ако искате да защитите портфейла си, е удачно да разпределите инвестициите си в следващите 6-9 месеца, защото ще се случват важни неща. От една страна е фокусът върху Китай, от друга заседанието на Федералния резерв, което предполагам ще даде важни сигнали за посоката, в която ще се движат пазарите.

 

Къде ще проработи най-добре тази стратегия, кои пазари и сектори трябва да следим?

Регионите, които според нас са по-атрактивни са Европа и Япония. Европейската централна банка провежда политика на монетарни стимули, Мари Драги дори обяви, че те ще бъдат разширени.

В Япония ситуацията е подобна, печалбите на компаниите също се подобряват и на двата пазара. Така че в общи линии на развитите пазари има повече възможности, отколкото на развиващите се. И в следващите 6 до 9 месеца местата, към които инвеститорите могат да насочат капиталите си, са основно Европа и Япония.

 

fallback
fallback