fallback

Торите вървят в правилна посока: Голд

Джаклин Голд, директор Ann Summers and Knickerbox

09.07.2015 | 08:00

 

Последният път, като бяхте тук с Гай и Франсин, казахте, че искате да видите промени в данъчната система. Днес има такъв шанс. Кое би ви зарадвало - вас и вашия бизнес? Не съвсем, но поне малко? Защото са щедри с корпоративния данък.

Да, и би било добре да продължи. Бих искала Джордж Осбърн на потвърди ангажимента си към реформи. Това е много важно. Искам да го чуя отново.

Искам да видя как дефицитът продължава да намалява, защото това би осигурило по-силна икономика.

Бих искала малко повече да направят за жените. Вече направиха някои чудесни неща за работещите жени. И в програмата си говорят за увеличаване на безплатните детски грижи. Това би било добре, за да се върнат квалифицираните жени обратно на работа, за да развиват икономиката.

 

Още по темата

Да говорим в детайли. Имаме намаляване на дефицита, а рискът тук е да бъде направено твърде рязко, твърде бързо, твърде скоро. Като жена, която управлява компания в Лондон и онлайн как това би се отразило на вашия бизнес? Това е отнемане на пари от семействата. Реалността..

Да, това винаги ще бъде трудно. Всички знаехме, че това ще се случи. И парите трябва да дойдат отнякъде. Окуражена съм от увеличението на личните кредити до 12,5 хиляди, което според мен би било чудесно. Окуражена съм и от повишението на данъчния праг от 42 хиляди до 50 хиляди лири за средните доходи, защото и двете ще подкрепят ритейлърите. Искаме хората да имат повече пари в джоба си, повече пари, които да харчат в нашите магазини.

 

Имахме пет години, в които бе направено много за технологиите, за този хъб, който е до студиото ни в Сити. Това правителство би ли трябвало да подкрепи бизнеса? Вие имате бизнес, е, семеен, но сме умна, развила сте го, използвала сте възможностите. Това правителство трябва ли да насърчава предприемачеството? Ако можехте да кажете на Джордж Осбърн - какво щяхте да му кажете: Джордж, направи това..?

Те го правят. Това правителство е на вдъхновението, което аз подкрепям. Подкрепям торите. Като си помисля за средните доходи, смятам, че са били пренебрегвани. Хората трябва да го знаят. Искаме хората да знаят, че могат да излязат и да започнат бизнес, защото ще бъдат подкрепени.

Торите вече го правят за жените. Подкрепят ги да влязат в бизнеса. Но разбира се, винаги може да се направи още. В момента просто подкрепата на бизнеса като стажовете, които правят, като задържането на ДДС, това е друг важен фактор - всичко това има значение и е в правилната посока.

 

Засегнахме и намаляване на дефицита, за връщането на жените в работната сила. Връщането на повече жени. Вашият бизнес наема много жени. Това става ли по-лесно? По-лесно ли задържате жените, които наемате, след като решат да се оттеглят за известно време?

Това е голям проблем. Аз съм в бизнеса от 35г и все още говорим за едно и също. Очевидно това не е добре. Това е отговорност толкова на работодателя, колкото и на правителството. Не можем да припишем всичко на правителството. Трябва да се променим и ние, като работодатели и да ценим жените на работното място. Важно е.

Аз го правя в моите компании. Това е основата на философията ми. Но трябва да го правим по принцип, защото има толкова неквалифицирани хора, които не допринасят с нищо. Аз съм допринесла с 1,5 млрд лири към икономиката в кариерата си. Сигурно има и много други..

 

Можете да отидете и да кажете пред номер 10 - я, момчета, малко се размърдайте, трябва да работим повече. Но кажете..Като чуете за развиване на бизнес - за преместване на бизнеса в регионите, в Манчестър, на север - как ви звучи? Страшно или не?

Мисля, че това е позитивно. Очевидно става дума за ангажимент. Това е важно. Трябва да накараме всеки да се чувства включен, не става дума само за Лондон. Би трябвало да разпространяваме богатството, успеха и инвестициите в цялата страна.

fallback
fallback