Deutsche Bank и Santander неиздържаха тестовете на Фед

Коментар на Скарлет Фу за телевизия Bloomberg от Ню Йорк

12.03.2015 | 17:36 Редактор: Георги Стоянов
Deutsche Bank и Santander неиздържаха тестовете на Фед

Първото заглавие, което виждам, е, че капиталовият план на Citigroup е одобрен от Федералния резерв.

И това определено е подкрепа за изпълнителния директор на Citigroup Майкъл Корбат, защото много хора се чудеха дали той няма да загуби работата си, ако Citigroup не беше преминала тази фаза на стрес теста.

Сега обаче, когато те имат ОК, анализаторите очакват банката да увеличи дивидентите за тримесечието до 10 цента за акция от сегашните 1 цент.

Още по темата

Bank of America получава условно одобрение. Това означава, че те все пак трябва да оптимизират някои вътрешни операции и да представят капиталовия си план отново.

Ако предположим, че това ще мине гладко, те също ще могат да изплатят дивиденти на акционерите си.

Deutsche Bank и Santander – американските подразделения на тези банки – едната германска, а другата испанска, не са успели да преминат тази част на стрес теста на Федералния резерв.

JPMorgan, Goldman Sachs и Morgan Stanly – те всички са преминали стрес теста, но със забележка, защото първо е трябвало да ревизират предложенията си, за да получат положителна оценка.

Това е пета поредна година, в която Федералният резерв оценява капиталовите планове на банките.

Знаем, че Фед разглежда както количествени, така и качествени фактори.

Количествените фактори включват прогнозните капиталови съотношения при лош и много лош сценарии. Хипотетични сценарии.

Качественият анализ е базиран в по-малка степен на цифри и по-голяма на предполагаемата устойчивост на финансовото и капиталово планиране на банките.

Това следим, когато Фед решава дали тези банки са в състояние да върнат кеш на акционерите си чрез изплащане на дивиденти и обратно изкупуване на акции.