Осбърн предупреди за икономически риск от Гърция

10.02.2015 | 13:32
Осбърн предупреди за икономически риск от Гърция

Топ новините на Bloomberg TV до обед на 10.2.2015


Още по темата

Рискът от Гърция расте - това казва Джордж Осбърн, който говори ексклузивно за Блумбърг на срещата на финансовите министри на Г20 в Истанбул.

Осбърн предупреди, че колкото по-бавно се стига до решение на гръцката дългова криза, толкова по-голяма е опасността за световната икономика.

"Ясно е, че рисковете за световната икономика и британската икономика от безизходицата между еврозоната и Гърция растат всеки ден. Рисковете от погрешна преценка или стъпка, което може да доведе до много лош резултат растат също", каза Джордж Осбърн, министър на финансите на Великобритания.

"Няма съмнение, че британската икономика ще бъде засегната от една евентуална криза в еврозоната.

Знаем това от неотдавнашния си опит.  И затова трябва да предприемем мерки да се защитим тук у дома.

Затова ние разработваме резервни планове и смятаме, че е от жизнено значение да подготвим икономическия си план, така че да може да предприемем мерки за укрепване на британската икономика.

Но идеята, че Великобритания или останалата част от света е изолирана от това, което се случва в еврозоната, за съжаление не е вярна".

**

Още по темата

UBS удвои дивидента си след като печалбата й изпревари резултатите. Президентът на банката, Серджо Ермоти  каза за Блумбърг, че решението на швейцарската централна банка да изостави фиксирания курс франк-евро няма да промени стратегията на UBS и че неговите търсенето на клиенти им на евро се е увеличило след мярката.

"Огромен брой швейцарски клиенти купуват евро. Било в сметките им или теглене в кеш или купувайки евро за пазаруване, ваканция. Наистина имаме масивно търсене на евро, но бих го нарекъл временно, не структурно", каза Серджо Ермоти, гл. изпълнителен директор UBS.

**

Още по темата

Потребителските цени в Китай се повишиха най-бавно за пет години през януари. Дефлацията се задълбочава, наред със спада в цените на суровините. Китайските акции се повишиха при новината, на фона на спекулации, че данните дават на политиците основание за нови валутни стимули.

Китайската централна банка свали лихвата през ноември и намали изискванията за банковите резерви една миналата седмица.


коментирай >
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма