Еврооблигациите ще са факт през 2015г.

Въпросът е как ЕЦБ ще избира кои ДЦК да изкупува

02.01.2015 | 20:25 Редактор: Петко Трухчев
Еврооблигациите ще са факт през 2015г.

"Еврооблигациите ще са факт през 2015г. въпреки, че тази тема преди година беше табу. Вече има консенсус това да се случи,

Още по темата

въпросът е как ще се селектират ДЦК, които ЕЦБ да изкупува". Това коментираха в поредицата годишни обзори от значими събития през изминалата година пазарният анализатор и водещ на "Boom & Bust" Владимир Сиркаров и водещия на "Денят он ер" Веселин Дремджиев.

Въпросът, според двамата водещи е, каква ще е съдбата на президента на Европейската централна банка Марио Драги. Напускането му може да има тежки последици.

„Черен лебед“ е събитие, което е много трудно да се предвиди, като фалитът на Лемън брадърс, например. Едно излизане на Марио

Драги от ЕЦ може да се отъждестви като „черен лебед“, коментира Влади Сиркаров. Според него действията на президента на ЕЦБ са консенсусни - "имаше силен завой при Драги, който непрекъснато се опитва да лавира от политическия си ангажимент към страните от еврозоната и здравия разум, споменавайки че са необходими структурни реформи, а не само монетарни действия трудно могат да се осъществят тези структурни реформи".

Целият коментар вижте във видеото!