Румен Радев: Програма за капиталов референдум е полезна за оценка на даден проект

Възвращаемостта от дадена инвестиция ще е по-голяма, ако е в проект, отколкото в ДКЦ, коментира той

10.09.2014 | 10:07 Редактор: Мариета Иванова
Румен Радев: Програма за капиталов референдум е полезна за оценка на даден проект

Предложената от бизнеса програма за капиталов референдум е много полезна на първо място, за да бъде направена оценка дали даден проект е добър или не, коментира в предаването Денят On Air заместник-председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Румен Радев.  Той допълни, че възвращаемостта от дадена инвестиция ще е по-голяма, ако е в проект, отколкото в ДКЦ. Идеята на програмата е при публичен проект, част от набирания капитал и дълг да бъде поет от частни инвеститори като по този начин би станало ясно и дали проектът има потенциал за успех, тъй като по думите му- „никой не би си вложил парите си в нещо, което на работи“.

Още по темата

Радев коментира и казуса с КТБ, като посочи, че големият проблем от случилото се е кризата в доверието към БНБ и прокуратурата. Той подчерта още, че бизнесът не иска нищо по-различно от това се свършат разписаните по закон действия.
По думите му това, че не се взема ясна категорична позиция, може да се „дължи на опит проблемът да се консултира с различни заинтересувани страни“. Според него това „няма как да не е обречено на неуспех, защото интересите може да са много различни и дори противоречиви.

Радев коментира и състоянието на здравната система и конкретно разпределението на средства в сектора. Той подчерта, че не лекарите „създават изтичането на системата“.