fallback

Чобанов: Прогнозата ни за ръст от 2.1% е постижима

Случилото се около банките е изолиран случай и няма да влоши икономическата ситуация, коментира финансовият министър пред Bloomberg Television

08.07.2014 | 14:45 Автор: Мариета Иванова

Още по темата

Прогнозата ни за ръст от 2.1% е постижима, защото много фактори я подкрепят, заяви в специално интервю за Bloomberg Television финансовият министър Петър Чобанов. Той допълва, че бизнес климатът достига до средната си стойност за последните 10 години, а с това и нивата от 2008. По думите му потребителската увереност расте и достига нивата от 2007- най-добрата година преди кризата.

Попитан за това какви са щетите от изтеглянето на средства от банките Чобанов коментира:

„Щетите не бяха много големи, защото имаме стабилна и диверсифицирана банкова система. Фирмите и предприятията в страната ни имат сметки в повече от една банка и затова успяха да се справят със ситуацията без големи затруднения. Всъщност атаките срещу банките продължиха едва няколко дни. Първо бяха насочени само срещу една банка и след това отново само към една банка. Това бяха изолирани случаи, които няма да влошат икономическата ситуация“, коментира финансовият министър.

fallback
fallback