fallback

В чий интерес са измененията в Закона за енергетиката?

Предложените промени показват изключително пренебрежение към българския енергиен закон, коментира Христо Казанджиев

09.05.2014 | 11:01 Автор: Мариета Иванова

За експерта от Българския енергиен форум Христо Казанджиев няма съмнение, че промените в Закона за енергетиката, свързани с проекта „Южен поток“, са предложени от екип, който работи в тясна връзка с Газпром.

„Самият начин, по който са формулирани, показват една техническа грамотност, която не е в компетенциите на вносителите Таско Ерменков и Явор Куюмджиев“, заяви в предаването Денят ON AIR с водещ Веселин Дремджиев Христо Казанджиев.

Експертът посочи, че измененията говорят за изключително пренебрежение на българския енергиен закон. По думите му това не е нито първият, нито последния случай, в който български политици ще работят срещу интересите на страната.

Промените на Закона за енергетиката предвиждат дефиниране на термина „морски газопровод“ и разглеждането на „Южен поток“ в българската му част като „интерконектор“ От Европейската комисия преди месец подчертаха, че по този начин газопроводът ще бъде изваден от обхвата на Третия европейски енергиен пакет и ще отмени задължението “Газпром” да предоставя тръбата и на други доставчици на газ.

Вижте цялото интервю от видео файла.

fallback
fallback