fallback

Изявленията на Юнкер са неадекватни, убеден е Валери Симеонов

Исканият вот на недоверие е една скучна проформа, заяви лидерът на патриотите

17.02.2016 | 20:38 Автор: Мария Аладжова

За нас Петър Москов е  успешен министър. Това каза лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов в "Денят ON AIR".

В студиото на Владимир Сиркаров той коментира дебатите в парламента около искания от БСП и ДПС вот на недоверие заради промените в сектор "Здравеопазване".

По думите на Симеонов искането на опозицията е необосновано. "Вотът на недоверие е проформа, без никакви стойностни аргументации", каза той и заяви, че реформите на министър Москов са успешни и вече дават резултати.

Лидерът на патриотите беше категоричен, че партията му би подкрепила вот на недоверие, отнасящ се до други спорни казуси от последните месеци.

Симеонов разкритикува председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за отправените към България думи по време на представянето на добрите резултати на Румъния.

Според него изявленията на ЕК от разстояние не са адекватни. "Тези, които идват от Европа да ни дават акъл, не винаги познават и не винаги са в темата... Юнкер не е господ бог, за да започнем веднага да треперим и да губим време по тази тема... някакъв си чичко да ни дава акъл от Европа...", коментира Симеонов.

Симеонов отбеляза също, че разделението на русофили и русофоби е неактуално в наши дни. "Не може да се говори за любов или омраза към Русия при положение, че плащахме едни от най-скъпите горива в Европа и нашите национални интереси са жертвани за така наречените глобални проекти, като Бургас-Александруполис, Южен Поток, АЕЦ Белене..., от които България е обречена само да губи", коментира той

Въпреки това депутатът не изключи вариант за сътрудничество между двете страни, като наблегна, че в такава ситуация той би защитавал българския интерес.

Симеонов не пощади и САЩ, като заяви, че са злоупотребили с "импотентноста на българските политици с установяването на бази у нас, без да заплатят нито стотинка..."

Патриотичният фронт ще оттегли своята подкрепа към правителството, ако цената на електроенергията се повиши, заяви Симеонов като категорична позиция. Според него Бойко Борисов си е направил евтин популизъм с темата за отменения търг за две отсечки от магистрала "Хемус", защото причината е липсата на финансиране, а не желанието на премиера за борба за повече прозрачност.

Още коментари от депутата вижте във видеото.

 

 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback