Патриотите разделени- дали да изключат Полина Карастоянова

Полина Карастоянова е подкрепила в пленарната зала Закона на правителството, с който се намали позволения обем на казаните за домашна ракия

03.12.2015 | 17:30 Редактор: Васил Детелинов
Патриотите разделени- дали да изключат Полина Карастоянова

Трусове и в другата коалиция подкрепяща правителството. Депутатите от Патриотичния фронт се разделиха на две за това трябва ли да бъде изключена от групата им Полина Карастоянова за това, че е подкрепила поправките в закона за акцизите, които намалиха до 500 литра размера на казаните за домашна ракия, за които се плаща по-малка ставка. Валери Симеонов я обвини в лобистки интереси, а Красимир Каракачанов я защити.

Дали и Полина Карастоянова ще попълни редиците на независимите депутати ще стане ясно следващата седмица. Тя влезе в парламента като представител на партията на Слави Бинев ГОРД, която се сля с тази на Националния фронт за спасение на България. Година по-късно Валери Симеонов оттегля политическото доверие към нея и ще я предложи за изключване от групата на патриотите.

 "Тя не знае и сега ще го научи точно така както ние научихме какво е направила, разбирате ли?"-коментира Валери Симеонов. 

Причината - Полина Карастоянова е подкрепила в пленарната зала Закона на правителството, с който се намали позволения обем на казаните за домашна ракия. Симеонов загатна и за връзката на Карастоянова с Асоциацията на винопроизводителите в миналото.

 "За нас и за моите колеги, на всички ние е ясно, че става въпрос за лобистки интереси . Ние не можем да носим отговорността за действия на други колеги, съжалявам. За сега сме установили само нея. Ако установим други, ви уверявам, че всеки който преследва лобистки интереси ще получи шут!"- каза Симеонов.

От ВМРО защитиха Полина Карастоянова,. Според Красимир Каракачанов в поправката няма лобистки интереси ,а само плюсове за държавния бюджет. изказването на Валери Симеонов било емоционално и прибързано като позиция.

"Не виждам каквото и да било от колегите от парламентарната група да има провинение заради което да бъде наказан с най тежкото наказание което е изключване от парламентарната група. още повече че за това са необходими ¾ от представителите в групата."-каза Красимир Каракачанов.

 Полина Карастоянова не бе открита за коментар. през целия ден телефонът й даваше свободно. Междувременно от Патриотичния фронт внесоха поправки в закона за акцизите, с които да се отменят ограниченията за варене на ракия.

Репортаж на Васил Детелинов.