Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

К. Томов: Въпросът е кой пръв ще въведе автономното управление

На 11 януари започна автоизложението в Детройт

11.01.2016 | 20:05 Редактор: Ирина Георгиева
К. Томов: Въпросът е кой пръв ще въведе автономното управление

Автономното управление на автомобили беше като играчка за някои компании, а сега навлиза все повече. Това коментира продуцентът на предаването Колела Константин Томов в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. Той прогнозира, че ръчните скоростни кутии ще изчезнат, защото автономното управление изисква автоматични скоростни кутии.

Въпросът е кой първи ще успее първи да въведе автономното управление на автомобили, коментира Томов. По думите му Nissan разработват модели с този тип управление за масова употреба.

На 11 януари започна автоизложението в Детройт, което е посетено от Обама, който е горд с възстановяването на американската автопромишленост. По думите на журналиста Mercedes-Benz показа най-накрая официално новото поколение на E-Class. Автомобилът сам ще може да предприема изпреварвания.

VW се извини на американците за "дизеловия скандал". От автомобилният гигант заявиха, че предлагат компенсация от 1000$ на американските си клиенти, засегнати от скандала, но не споменаха нищо за тези в Европа, които са в пъти повече, добави Томов.