Mercedes изпревари по продажби BMW

Премиери в Детройт

11.01.2016 | 21:43
Mercedes изпревари по продажби BMW

Автопроизводителите са подготвени да изненадват глобалните потребители с най-новите си модели, които показват в Детройт, съобщава Ройтерс.

Mercedes-Benz показа новата E-класа на германския автопроизводител с автономно управление и луксозни екстри. Новият седан е пълен с технологии, в помощ на шофьора, че със съвсем малки софтуерни промени колата може да се кара „без ръце“, каза доктор Дитер Зече, председателят на борда на Daimler AG и ръководител на Mercedes-Benz.

"Разбира се, има правни ограничения, но практически може да се движи повече или по-малко напълно автономно, поне на магистралите“.

Зече добави, че колата е получила зелена светлина за пълен текст за автономно движение в Невада.

Mercedes показа и новия кабриолет с гъвкав покрив след наскоро пуснатия MercedesAMG S63.

За Ройтерс Зече каза още, че сега Mercedes планира да се конкурира по-добре с другия германски гигант, BMW, в момента номер едно производител на луксозни автомобили.

„Продължаваме да правим това, което правим винаги. Миналата година изпреварихме Audi и се приближихме силно до BMW на глобална база“.

Още по темата

BMW

BMW рискува да изгуби водещата си позиция на луксозния пазар на коли тази година и да го отстъпи на Mercedes-Benz, слес като обяви най-нисък темп на ръст на продажбите от 2009 насам, съобщи Bloomberg.

Продажбите на BMW се увеличиха с 5,2% до 1,9 млн. миналата година, съобщи в понеделник базираната в Мюнхен компания, а продажбите на Mercedes скочиха с 13% до 1,87 млн.

Mercedes-Benz, който изгуби първото място от BMW през 2005 се възползва от търсенето на спортни автомобили като GLE.

Новият седан Е-класа се конкурира с 5-сериите на BMW и излиза на пазара през март.

BMW може да смени седан 5-серии не по-рано от 2017.

В Детройт BMW показа M2 – „най-красивият модел на пазара днес“, според CarCulture.

Според Bloomberg седемте най-големи премиери в Детройт са:

  1. 2017 Honda Ridgeline
  2. 2017 Ford Fusion
  3. 2017 Mercedes E-Class
  4. 2017 Lexus LC
  5. 2017 Lincoln Continental
  6. 2017 Volvo S90
  7. 2017 GMC Acadia

В понеделник автосалонът в Детройт бе отворен за журналисти. Той ще реши дали тазгодишното изложение е по-добро 2015, годината, обявена за най-добрата в историята на автоиндустрията. Детройт дава тона на следващите автоизложения този сезон: Женева, Пекин, Париж, Ню Йорк и Лос Анджелиз.