fallback

Е. Поптодорова: Недобросъвестно е да се вменява послушно поведение на България

Коментарът е по повод забраната за преминаване на руски самолети през България

11.09.2015 | 20:35 Автор: Ирина Георгиева

Държавният департамент на САЩ не се е обръщал поне към посолството на България във Вашингтон за каквито и да е било внушения или искания по отношение на конкретни действия спрямо такива искания за полети. Това коментира Елена Поптодорова, посланичка на България в САЩ в предаването Денят Он Ер.

"България е взела абсолютно суверенно решение не само в уверение за своите съюзнически ангажименти в рамките на НАТО и двустранните отношения със САЩ, но и въз основа на резолюции, които са приети решения и от Съвета на ЕС относно това какви материали могат да бъдат изнасяне със силите." - обясни Поптодорова.

Според Поптодорова опитите да бъде вменено някакво послушно еднократно поведение на България са недобросъвестни, защото не отчитат един много голям кръг задължения, които е поела страната.

"Истината е, че за момента европейските държави и САЩ не приемат управлението на Асад. От години обаче руските усилия са Асад да бъде вкаран в тази коалиция срещу ИД. Мненията във Вашингтон са разделени." - коментира още Поптодорова.

Чуйте:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback