fallback

Татяна Дончева: Мажоритарният вот е извращение

Лидерката на Движение 21 нарече искането на ДПС за изцяло мажоритарен вот смешно

17.06.2015 | 21:13 Автор: Петко Трухчев

Бойко Борисов е този, който флиртува с етническата тема от месеци насам. Това коментира лидерът на Движение 21 и бивш член на БСП Татяна Дончева в предаването „Денят он ер“ с водещ Веселин Дремджиев. Повод за думите й беше изказването на премиера вчера, в което помоли темата да не се използва от политическите сили, за да трупат симпатизанти преди местния вот есента.

Още по темата

Той си играе с нея, за да оправдае кадрите на ДПС във властта и прикрива отношенията между него и ДПС….“Орландовците“ не може да ги дадете на Пеевски. Те даже може да са работа на ГЕРБ.

Властта отдавна толерира тарторите в ромските квартали, за да й осигуряват гласове преди избори, посочи порочната практика Дончева. Според нея конфликтът между българи и роми се дължи на мизерията сред ромската общност и на чувството на българите за ощетеност. Неравнопоставеността идва от неплащането на ромите на данъци и безнаказаността за това докато при българите не е така, посочи бившият депутат.

Трябва да направим финансови жертви сега, за да не ни излезе по-скъпо ако водим война с тези хора….Те оскотяха.

Още по темата

Искането на ДПС за въвеждане изцяло на мажоритарен вот Дончева нарече смешно. Тя определи първия въпрос от трите, предложени от президента Плевнелиев на референдума за смяна на изборното законодателство, а именно "Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно" като добър.

 

Аз по-голямо извращение от идеята за мажоритарния вот не мога да си представя.

Според Дончева няма спънки пред заявката на властта за промяна в Конституцията заради съдебната реформа. Тя приветства идеята за намаление на мандата на членовете на ВСС от 5 на 4 години и предложи свой вариант.

Мандатността е един от ключовете със справяне с корупцията. Приветствам идеята да се намали мандата на ВСС, даже още трябва – да са по две години и половина, три.

Още по темата

Дончева определи състоянието на бившата си партия – БСП, като "рак в напреднала форма". Партията й Движение 21 ще се яви самостоятелно на местните избори есента и няма да прави коалиции с никого, категорична беше Дончева. Тя намекна и за връзка между Георги Първанов и Румен Петков с банкера в изгнание Цветан Василев. Повод за реакцията й беше днешното изказване на кандидата на АБВ за шеф на БНБ Виктор Йоцов, който посочи, че КТБ е отшумял проблем. Дончева не е съгласна. Според нея негативите от фалиралата банка ще продължат цяло десетилетие.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback