България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

А. Христова: Политиците умишлено дезинтегрират малцинствата

Възможно е разпалването на още етнически конфликти в страната преди местните избори, прогнозира в ефира на телевизия България Он Ер политическият психолог Антоанета Христова

17.06.2015 | 11:51 Редактор: Радослава Димитрова
А. Христова: Политиците умишлено дезинтегрират малцинствата

Властта не предприема сериозни мерки за интеграция на малцинствата и сега ставаме свидетели на резултатите от бездействието им. Това коментира в Сутрешния блок на телевизия България Он Ер политическият психолог Антоанета Христова по повод разразилите се наскоро етнически сблъсъци в страната. По думите й политиците умишлено се възползват от конфликтите и превръщат кризите „от дефект в ефект“. Според нея е възможно разпалването на още етнически сблъсъци преди местните избори.

Самочувствието на ромите и чувството им на безнаказаност се подклаждат и подсилват от почти всички политически сили, категоричен е бившият секретар на МВР Николай Радулов. По думите му малцинствата считат, че на тях им е позволено да крадат, защото държавата не се грижи достатъчно за тях. Едновременно с това, те се чувстват силни преди избори, защото знаят, че гласовете им се търсят от повечето партии, допълни Радулов. Той сподели, че в момента състоянието на МВР е критично и контролният орган действа след събитията. Полицията се е превърнала в регистратор на престъпленията, заключи експертът.