Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Тихомир Безлов: Решение за КТБ трябва да се намери до края на ноември

05.11.2014 | 22:42 Редактор: Ирина Георгиева
Тихомир Безлов: Решение за КТБ трябва да се намери до края на ноември

Трябва да се плаща за КТБ, прогнозира анализаторът в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов в предаването Денят Он Ер.

Той очаква казусът КТБ да се разреши до края на ноември, защото досега намирането на решение е било затрудено от политическата нестабилност.

"Основният проблем на БНБ е следният, ако обявят банката в несъстоятелност, трябва да се плаща, а за да се плаща трябва да имат пари. За да има пари вероятно трябва да се вдигне тавана на дълга. Да се вземе нов дълг и т.н. или да се уговорят с банките в България." - обясни Безлов.

Според Безлов странно е, че никой до момента не е поставил въпроса за Единния банков надзор.

"Там има период, който трябва да се изчака - от 5 месеца и БНБ многократно заяви, че са съгласни с предложението на политиците." - коментира експертът.

Тихомир Безлов коментира и политическата ситуация в България. По негови думи след предизборната нощ всички политици разбраха, че трябва да са много внимателни. Според него последните седмици показват много публичност и гласност, но в същото време и крият много въпроси.

"Какво научаваме, зависи от участниците какво ни казват. Те стават все по-добри в това да не ни казват нищо." - коментира Безлов.

Чуйте: