Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Търсената форма на управление е център - дясно, смята Лидия Йорданова

Избирателите очакват дву- или трипартийна коалиция в следващия парламент.

03.10.2014 | 22:52 Редактор:
Търсената форма на управление е център - дясно, смята Лидия Йорданова
Търсената форма на управление е център - дясно, смята Лидия Йорданова

Търсената форма на управление е център - дясно, прогнозира социологът Лидия Йорданова. В предаването Денят Он Ер тя коментира, че залогът на тези избори е много голям и избирателите очакват дву- или трипартийна коалиция в следващия парламент. Според нея въпросът в момента е дали партиите с най-голям резултат могат да изградят стабилно управление. 

"Струва ми се, че голямата интрига, голямата изненада на тези избори са шансовете, които българите дават на много малки и различни формации и определено ги възприемат като коректив на управлението на големите партии."- допълни Йорданова.

Готови ли са политиците да постигнат съгласие?

"Общественото мнение е силно разтревожено от това и силно притеснено, че българските лидери на партии не намират достатъчна степен на съгласуваност, на добронамереност и толерантност в своето общуване и това няма как да не притеснява българите за управлението. Ето защо вотът е много важен, защото българските политици от много време насам ще имат възможност да управляват заедно и дали интересите на България са по-скъпи от това кой кого да постави на мястото, кой на кого да създаде предпоставки за работа или ограничения." - коментира Йорданова

Очаквайте коментар на социолога Лидия Йорданова на 5 октомври в 19:00 с резултати, които максимално се доближават с реалните.

Чуйте още за предстоящите парламентарни избори в следващия видео материал: