Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Божидар Лукарски: Предложението за актуализация на бюджета е по-скоро доклад с мотиви, защо е нужна тази стъпка

Служебното правителство е действало доста експертно

02.10.2014 | 00:36 Редактор: Ирина Георгиева
Божидар Лукарски: Предложението за актуализация на бюджета е по-скоро доклад с мотиви, защо е нужна тази стъпка

Бюджет 2014г. беше нереалистичен, особено частта му по отношение на приходите и възможностите за събираемост. Това коментира лидерът на СДС и водач на листа на 23-ти МИР в София Божидар Лукарски в предаването Денят Он Ер. Според него предложението за изменението на закона за Бюджета е по-скоро един доклад с мотиви, които отразяват финансовото състояние на държавата, защо се налага актуализацията и къде и как се образуват дупките в него.

"Това беше един изключително популистки бюджет и предишният МС в лицето на Пламен Орешарски знаеше, че ще възникне необходимостта от актуализация. Това, което на мен като не тесен специалист в областта на финансите ми направи впечатление, че доста експертно е действало служебното правителство и за първи път, както споделиха и моите колеги от Реформаторски блок, има изключително стриктно отношение по раздела по отношение на разходите, които трябва да залегнат в актуализацията на бюджета, защото до сега разходите бяха доста фриволно разглеждани." - допълни Лукарски.

Според лидера на СДС реакцията на синдикатите е естествена, но е нужно някой да поеме отговорност. 

"Европа иска стабилност, на България й е нужна стабилност в лицето на ново действащо правителство и нов работещ парламент, но ключовата дума за Реформаторския блок е промяна и реформи." - смята Лукарски.

Кои са проблемите след 5 октомври? Вижте в следващия видео материал: