fallback

Йогата за лице намалява бръчките и вътрешното напрежение

Затова как изглежда лицето е важна и позицията на тялото през деня, сподели Антоанета Илиева

08.09.2024 | 10:30 Автор: Елеонора Танева

Много хора, особено жените, търсят начини за премахване на бръчките и подобряване състоянието на кожата на лицето. Все по-голяма популярност добива йогата за лице.

"Йогата за лице работи върху структурите на лицето. На него имаме кръвоносна, лимфна система, всички те имат нужда от обработка, ежедневно използваме мускулите. Разглеждаме мускулите като първопричина в процесите на стареене", каза инструкторът по йога за лице Антоанета Илиева в неделното студио на "България сутрин". 

В практиката си тя работи с различни упражнения - масажни техники, работа с костите, за да се поддържа лицето по-дълго в баланс.

"Дамите преоткриват и други ползи - успокоявайки напрежението в мускулите, усещаме намаляване на напрежението и вътре в нас", посочи Илиева.

В ефира на Bulgaria ON AIR тя подчерта също, че чрез упражненията се въздейства и на процесите на гравитацията. А важно при практикуването е да не бъде загубена подкожната мазнина, която с напредването на годините намалява.

"Когато една дама дойде, наблюдавам лицето ѝ, обсъждаме начина ѝ на живот, каква е позицията на тялото през деня, типа на лицето - има характеристики, които проследявам и започваме най-подходящата програма за домашни условия", каза Антоанета Илиева.

В практиката ѝ има случаи и на мъже, които имат видими разлики в двете половини на лицето. 

"Има случаи на мъже с асиметрия - искаха да я подобрят. В процеса на работа не само тя се подобри, но и мускулите на скулите се повдигнаха. Може да се тръгне от нещо здравословно, но и естетично", допълни инструкторът по йога за лице.

Гледайте целия разговор във видеото. 

fallback
Още от България сутрин в събота и неделя
fallback